Afbeelding

Jules

Column

Een beetje onverwacht, drie weken voor de uitgerekende datum. Laura had ‘s ochtends wat lichte krampjes. Maar omdat het nog zo vroeg was, dacht ze dat het wel weer over zou gaan. We vertrokken die ochtend naar een château bij ons in de buurt, waar een Nederlands stel woont dat we hebben leren kennen en bruiloften organiseert. 


Ze hadden ons gevraagd die dag sandwiches te maken voor de zestig personen die ‘s middags een bruiloft hadden. Om 12:00 uur was alles klaar en ging Laura naar huis, terwijl Pieter de rest van de dag verder zou helpen. Een uurtje later werd hij al gebeld, het ging toch echt nu gebeuren. Om 15:30 uur was de verloskundige er en om 17:30 uur lag onze kleine, gezonde jongen al in onze armen. 

Pieter ging naar de ‘mairie’ om Jules aan te geven. Bij de balie schrok de vrouw wel een beetje. Een kindje aangeven, dat had ze nog nooit gedaan! Het is in Frankrijk niet zo gebruikelijk als in Nederland om thuis te bevallen. Bijna iedereen in deze regio bevalt in het ziekenhuis van Cahors, waar je het kindje dan ook moet aangeven. Na wat overleg met de burgemeester is het na een half uur gelukkig toch gelukt om hem aan te geven.

Ondertussen zijn we alweer zeven weken verder en hij groeit zo hard. Deze week paste hij al een van z’n broekjes niet meer! We zijn door onze buren enorm verwend met cadeaus en de vrienden van de bruiloften hadden elke week veel eten over, dus kwamen dat naar ons brengen. Ook is er al wat familie tijdens de herfstvakantie deze kant opgekomen om Jules te bewonderen.

We hebben voor het eerst de kachel ‘s avonds weer aan en zitten er met z’n drietjes als een echt gezinnetje omheen. 

Pieter en Laura
Eigenaren Les Fleur Sauvage in Frankrijk

Digitale krant