Foto: Gabriel Scharis

“We hopen voor eeuwig gelukkig met elkaar te zijn”

Gesprek van de week

Samen de liefde vieren. Je belooft elkaar trouw in voor- en tegenspoed. Een zin die voorbijkomt tijdens de gemiddelde trouwceremonie. Maar wat is het geheim achter een (lang) gelukkig huwelijk? Zes echtparen blikken terug op hun trouwdag en vertellen over de liefde voor elkaar in de jaren daarna. Hier het verhaal van Fabian en Rianna.


Rianna (28): “Het was liefde op het eerste gezicht, daar geloof ik echt in. Ik ontmoette Fabian in juni 2019 in Seattle, Washington.” Fabian (25): “We waren daar allebei voor de bruiloft van mijn neef.” Rianna: “Mijn beste vriend! We logeerden ook nog eens in hetzelfde huis, dus daar hebben we elkaar uiteindelijk goed leren kennen. En al snel werden we verliefd op elkaar.” Fabian: “Ik woonde in ‘s-Gravenpolder, Rianna in Amerika. Toch is er nooit een discussie tussen ons geweest over wie zou emigreren. Rianna wist meteen dat ze in Nederland wilde wonen, want zij zag geen toekomst in Amerika. Ik geloof ook dat we hier een beter leven hebben, dan dat we daar gehad zouden hebben. De beslissing was dus snel gemaakt.” Rianna: “We hebben besloten om met elkaar te trouwen, omdat we van elkaar houden en weten dat we niet zonder elkaar kunnen leven. Het huwelijksaanzoek was eenvoudig, maar we genoten beiden van ieder aspect ervan.” 
Fabian: “Onze trouwdag was magisch... We trouwden op 23 april 2023 in Landgoed Huis De Voorst in Eefde en hielden een heel groot feest. Iedereen die er was om onze speciale dag te vieren, heeft ervan genoten. Het was écht de mooiste dag van ons leven.”
Rianna: “Het huwelijk betekent voor ons teamwork. We doen dan ook veel dingen samen, of het nu gaat om het betalen van de rekeningen of koken. We vinden het leuk dat we zo goed met elkaar kunnen praten en zijn het eigenlijk altijd wel eens met elkaar. Er zijn geen grote meningsverschillen tussen ons over de belangrijke dingen in het leven. Onze wensen voor de toekomst zijn vergelijkbaar.” Fabian: “En als er wel meningsverschillen zijn, dan geloven we erin dat we er altijd samen uit kunnen komen. We zoeken voor alles een oplossing. Wij denken dat dat het geheim is achter een goed huwelijk: goed communiceren met elkaar.”
Rianna: “Wij zien een sterke toekomst samen voor ogen. Het is onze wens om binnenkort een gezin te stichten en onze droom om voor eeuwig gelukkig met elkaar te zijn.” Fabian: “En ze leefden nog lang en gelukkig? Dat komt goed, daar geloven wij echt in.”

Tekst Gertie De Boey

Digitale krant