Afbeelding
Foto: Koen Dorst

Stichting deeltwee deelt €75.000 uit aan goede doelen

Goed Doel

Goes - Het was groot feest begin november bij deeltwee in Goes, de ‘goededoelenwinkel’ met tweedehands en vintage kleding. Initiatiefnemers Wouke en Marc Dorst deelden samen met het team vrijwilligers maar liefst drie cheques van €25.000 uit aan drie goede doelen die zich ook inzetten voor duurzaamheid en rechtvaardigheid. 


Wouke: “Met een grote groep vrijwilligers hebben we de drie goede doelen, waar wij ons het jaar rond voor inzetten, hartelijk ontvangen.” Nadat ze kort over hun belangrijke werk vertelden, werd door drie vrijwilligers een forse cheque overhandigd. “Een mooie en eervolle taak voor Paula en Roswita: Sheltersuit en Schone Kleren Campagne gingen naar huis met elk maar liefst €25.000. De vertegenwoordiger van de Stichting Kinderen van de Voedselbank was helaas verhinderd, maar Jacomien nam de cheque van nog eens €25.000 symbolisch in ontvangst van Fleur.”

Dankbaar
Sinds de start in juni 2021 van Stichting deeltwee, is inmiddels al ruim €170.000 uitgekeerd aan diverse goede doelen. “En dat allemaal dankzij een fantastisch team vrijwilligers én al onze trouwe klanten die kleding doneren en kopen. We zijn heel dankbaar voor alle betrokkenheid.”

Goede doelen
Elk jaar selecteert deeltwee goede doelen die iets te maken hebben met kleding. Zo zet Sheltersuit zich in voor daklozen door het uitdelen van multifunctionele jassen met aanritsbare slaapzak. Schone Kleren Campagne strijdt voor rechtvaardige beloning en goede werkomstandigheden in de fashionindustrie en Kinderen van de Voedselbank delen pakketten met speelgoed en nieuwe kleding uit aan kinderen in Nederland die onder of rond het bestaansminimum leven. Wouke: “Het is heel fijn om met ruim twintig vrijwilligers uit de hele regio een bijdrage te leveren aan duurzaamheid en rechtvaardigheid. En de klanten waarderen dat, het bruist hier altijd. We hebben echt een vaste plek gekregen in Zeeland.”

Digitale krant