Afbeelding
Foto: Marit Jansen van Galen

“Omdat wij graag voor een ander zorgen, past Zussies bij ons”

Lokale ondernemer

Anita, Estelle en Anne-Marie hebben in september 2022 Zussies in Goes overgenomen. Ze zijn de derde lichting ondernemers die het concept van tweedehandskleding doorvoert. Grappig feitje: ze zijn geen zussen van elkaar. 

Tekst: Marit Jansen van Galen


Anita: “Anne-Marie en ik kennen elkaar al jaren vanuit ons werk in de zorg. Er is een vriendschap uit ontstaan en we delen een passie voor tweedehandsmode.” Estelle is de bonusdochter van Anne-Marie en kende Anita ook al. “Toen bleek dat de vorige eigenaressen wilden stoppen met Zussies, zijn we samen in het diepe gesprongen. Estelle, die ook affiniteit heeft met de zorg, vindt het tof om meerdere generaties in de winkel te ontvangen. “Ik houd me vooral bezig met de promotie van de winkel en naamsbekendheid. Anita en Anne-Marie zijn goed in het contact met klanten en het geven van kledingadvies. Maar natuurlijk vind ik het ook leuk om pareltjes uit andermans kledingkast te ontvangen en iemand anders hier weer blij mee te maken.” De dames hebben bewust gekozen om de naam Zussies te behouden, omdat het al ruim 25 jaar een bekende naam is in Goes. 

Uniek
In de winkel hangen bekende merken voor een leuke prijs en in verschillende maten. Anne-Marie: “De verbazing is soms groot als we zien wat mensen wegdoen. Zo goed als nieuw en maar weinig gedragen. We hebben klanten die wekelijks even binnenwandelen, want iedere week hangt er weer iets anders. Dat is het mooie aan Zussies, van alles is er maar één. Je draagt altijd iets unieks.” Op de vraag of er zelf ook weleens een parel uit de winkel in hun eigen kledingkast verdwijnt, beginnen ze alle drie te lachen. “Te vaak”, volgens Estelle. “Maar natuurlijk kopen wij dit eerlijk.” Door kleding in te leveren verdienen klanten een fijn bedrag en ze dragen een steentje bij aan het milieu en verbetering van de mode-industrie. Wie kleding doneert, krijgt 40% van het verkoopbedrag wanneer het is verkocht. De prijs en de selectie wordt bepaald door Zussies.

Zorgen
Ondanks dat ze geen achtergrond hebben in de detailhandel, is Zussies een passie voor de drie onderneemsters. “Juist omdat we graag willen zorgen, past deze winkel goed bij ons”, legt Anita uit. “We nemen de tijd voor onze klanten, bieden iets te drinken aan en daarnaast kletsen we heel wat af hier.” Anne-Marie vult aan: “We vinden het leuk om te horen dat klanten blij zijn dat Zussies is blijven bestaan en dat wij er onze eigen draai aan geven. We zijn nog geen jaar bezig en het ondernemerschap is voor ons helemaal nieuw. We leren veel, maar doen dit vooral met veel vrolijkheid en plezier. En dat voel je wanneer je bij ons binnenstapt.”

Digitale krant