Afbeelding
Foto: Marit Jansen van Galen

“Ik zit aan tafel voor advies over reclame en interieurs”

Lokale ondernemer

Met haar bedrijf Wiebeke à Table schuift Wiebeke Sinke graag aan tafel bij particulieren en bedrijven om te praten over social media, reclame en interieurs. Een bijzondere combinatie? Voor Wiebeke niet. “Ik vind het fijn dat ik niet hoef te kiezen. Als zzp’er kan ik me richten op alles wat ik leuk vind. En dat is veel. Er komt veel op mijn pad, waarbij ik mijn kennis en expertise kan inzetten.”

Tekst: Caroline Houmes


De tafel waaraan Wiebeke zit, laat goed zien waar ze zelf blij van wordt. “Met zo’n mooi gedekte tafel creëer je direct sfeer en beleving. Ik vind het leuk om dat bij mezelf thuis te doen, maar kan dat ook voor anderen.” Lachend vult ze aan: “Ik heb zoveel serviezen in huis dat ik een complete bruiloft zou kunnen voorzien. Ik heb echt een tic voor serviezen. Het is net als sieraden: er zit altijd een verhaal achter. Ik heb tal van brocantemarkten afgesjouwd op zoek naar pareltjes. En vond ik iets, dan kon ik gerust een uur onderhandelen om het ook daadwerkelijk te bemachtigen.”

Schat aan ervaring
Wiebeke heeft in de loop der jaren inderdaad een schat aan ervaring opgebouwd. “Ik ben altijd wel ondernemend geweest. Zo heb ik diverse webshops gehad, allemaal gericht op interieur, servies, glazen, enzovoorts. Verder was ik mede-eigenaar van Moeiwanne, een brocante- en interieurwinkel in Goes. Later importeerde ik samen met een partner Griekse olijfolie”, somt ze lachend op. Een ernstige ziekte zet zes jaar geleden haar wereld even compleet op zijn kop. Nu zegt ze daarover: “Het klinkt misschien gek, maar ik ben dankbaar voor wat me is overkomen. De ziekte heeft me gevormd. Ik ben een gelukkiger mens geworden en voel nog meer de stimulans om dat te doen wat bij me past.”

Adviseren en ondersteunen 
Wat bij Wiebeke past, is de optelsom van haar passie voor interieurs, dienstverlening, vormgeving en klantbeleving. “Ik geloof sterk in de eigenheid, look & feel, identiteit en uitstraling van een bedrijf. Of je nu een nieuwe zaak wilt starten of de puntjes op de ‘i’ wilt zetten, ik kan bedrijven adviseren en ondersteunen. Met Wiebeke à Table richt ik me hoofdzakelijk op het bieden van advies aan hospitality bedrijven op het gebied van interieur, websiteontwerp en effectieve social media strategieën. Denk bijvoorbeeld aan hotels en restaurants, maar ook verhuurders van vakantiehuizen en eigenaren van bed & breakfasts. Ik ondersteun bij het creëren van de juiste sfeer en beleving, zodat ze meer opvallen en succesvol worden.” Wiebeke benadrukt dat ze dit in Nederland doet, maar desgewenst ook Nederlandse ondernemers begeleidt die bijvoorbeeld op Ibiza of Mallorca haar hulp nodig hebben. “En natuurlijk kunnen ook particulieren bij mij terecht voor interieuradvies”, verduidelijkt ze.

Digitale krant