Afbeelding
Foto: Maaike Schoenmaker

Op de E-chopper geniet je stil en schoon van Zeeland

Lokale ondernemer

“Natuurlijk rijden we samen nog steeds graag op onze E-choppers. Door het werk doen we dat wat minder, maar een rondje Veerse Meer, door de Zak van Zuid-Beveland of over de Kattendijksedijk naar Yerseke zijn leuke ritten.” Audrey en Stuart van Smart Wheelz in Goes weten dat elektrische voertuigen de toekomst zijn. Daar spelen zij met hun aanbod ‘smart’ op in. Momenteel vind je in de winkel met name E-choppers, maar het is duidelijk dat het daar niet bij zal blijven.

Tekst: Caroline Houmes


De stap naar een eigen bedrijf volgde nadat Audrey en Stuart bij een vorige werkgever kennismaakten met E-choppers. Ze waren enthousiast over het product, maar zagen ook mogelijkheden voor verbetering. Zo werden ze behalve levenspartner ook elkaars zakenpartner. Een verbond dat goed blijkt te werken. “We zijn eind 2021 gestart. Inmiddels werken we met een team van ongeveer zeven mensen”, vertelt Audrey. Stuart vertelt dat zij elkaar goed aanvullen. “Audrey doet met name de verkoop, administratie en boekhouding, terwijl ik me meer op het technische deel richt.”

Assemblage in Goes
De E-choppers van Smart Wheelz komen uit China. Ze worden aan de Scottweg in Goes geassembleerd. Daar is ook de showroom. “We hebben inmiddels diverse aanpassingen aan de E-choppers gedaan. Zo is onder andere de actieradius vergroot naar 120 kilometer, hebben we een zadel dat goedgekeurd is voor gebruik door twee personen en hebben we in eigen huis een bagagedrager ontwikkeld voor kinderzitjes. Leuk zijn ook de golfrekken voor op de E-chopper. Deze modellen zie je bijvoorbeeld rijden op de Goese Golf.”

Verkoop en verhuur
De E-choppers worden vooral verkocht aan verhuurbedrijven en andere leisure gerelateerde bedrijven, met name in de Benelux en Duitsland. Vanuit de locatie in Goes verhuren Audrey en Stuart zelf ook E-choppers, meestal voor een dag of een dagdeel. Daarnaast kiezen particulieren steeds vaker voor de aanschaf van een E-chopper. “Elektrisch rijden zit natuurlijk enorm in de lift. Sinds dit jaar moet je weliswaar een helm dragen als je op een E-chopper rijdt, maar wij merken dat dit mensen niet weerhoudt om voor een E-chopper te kiezen. Gelukkig maar, want je rijdt stil, schoon en comfortabel.”

Toekomstplannen
Als je samen onderneemt, gaan de gesprekken over het bedrijf natuurlijk ook aan de keukentafel door. Daar worden ook de plannen besproken om verder uit te breiden. “We zijn inmiddels de Europese importeur van deze elektrische voertuigen uit China. We hebben volop plannen om het assortiment en daarmee onze markt uit te breiden.”

Digitale krant