Afbeelding
Foto: Marit Jansen van Galen

“Mensen fysiek en mentaal sterker maken, geeft voldoening”

Lokale ondernemer

Rico de Putter kon als kind al niet goed stilzitten en sport was voor hem daarom een uitlaatklep. Werd de voetbalwedstrijd op zaterdag afgelast? Dan liep hij rondjes rond het huis om zijn energie kwijt te kunnen. Deze chaoot, zoals hij zichzelf noemt, ging na de juiste opleiding aan de slag als marinier en dat heeft hem veranderd. “Ik heb meer discipline gekregen, ‘chaotisch’ stond daar niet in het woordenboek. Deze lessen neem ik mee als zelfstandig ondernemer in mijn bedrijf De Putter PT, waar we personal training, small group training, outdoor bootcamp en defensie fit aanbieden.”

Tekst: Marit Jansen van Galen


De Putter PT is sinds dit jaar gevestigd in de voormalige Van Dusseldorp Mavo, voor veel Goesenaren een bekende plek. Lachend: “Het gebouw ken je niet meer terug als je bij ons binnenstapt.” Rico heeft er een exclusieve gym van gemaakt, met drie ruime trainingszalen voor individuele-, duo- of groepstrainingen. “Ik ben na mijn carrière als marinier gaan werken in een sportschool. Ik begeleidde sporters bij het behalen van hun doelen en gaf verschillende groepstrainingen en dacht uiteindelijk: dit wil ik voor mijzelf doen. Ik heb de mogelijkheden bekeken en ben veel gaan investeren en dat heeft ervoor gezorgd dat ik sta, waar ik nu sta. Daar ben ik ontzettend trots op.”

Gastvrijheid en motivatie
Rico heeft nooit de ambitie gehad om zelfstandig ondernemer te worden. “Dit kwam zo op mijn pad en ik doe vooral wat ik leuk vind. Mensen motiveren en helpen om beter in hun vel te zitten, geeft voldoening.” Niet alleen het sportgedeelte moet bij Rico kwalitatief goed zijn, ook sfeer en gastvrijheid zijn voor hem belangrijk. “Het is geen overvolle sportschool waar mensen komen ‘rammen’ en ondertussen meer op hun telefoon zitten, dan bezig zijn met bewegen. Bij ons werk je in een prettige omgeving, en met persoonlijke aandacht, aan je fysieke en mentale gezondheid. Die omgeving creëren we enerzijds door de ruimte zelf; het interieur is exclusief, het ruikt hier lekker, er hangt een handdoek voor je klaar en je kan een bidon vullen met gekoeld water. Anderzijds draagt de mentaliteit van onze trainers en sporters hier ook aan bij. Er is veel sociale interactie, er is ruimte voor een praatje en iedereen wordt gehoord en gezien.”

Werkzaamheden van een ondernemer
Ondanks dat hij als ondernemer veel taken erbij heeft gekregen, is sporten en bewegen nog steeds de basis. “Mijn eigen focus ligt momenteel minder op krachttraining en meer op hardlopen. Deze maand ren ik de Zeeuwse Kustmarathon en in december de marathon van Malaga. Maar bij het geven van de outdoor bootcamps doe ik de oefeningen regelmatig mee. Aan beweging dus geen gebrek. Alle werkzaamheden buiten het lesgeven om, zoals administratie, PR en de totale bedrijfsvoering, zijn een uitdaging, maar erg leuk om te doen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en meer mensen helpen fysiek en mentaal sterk te worden en te blijven. Groeien als bedrijf is geen primair doel. Vooral doen waar we goed in zijn en die kwaliteit behouden, voor onszelf en de sporters. De rest volgt dan vanzelf.”

Digitale krant