Afbeelding
Foto: Gertie De Boey

Sabina maakt kinderkamers in het klein

Lokale ondernemer

Dat ze erg creatief was, zag iedereen om haar heen, behalve Sabina de Bleijser zelf. Dankzij een belofte aan haar moeder runt de Goese onderneemster sinds 2019 Minipiece. En met succes. Want je eigen kinderkamer in een koffertje of huisdier in een sneeuwbol... Wie wil dat nu niet?


“Vlak voor mijn moeder overleed, moest ik haar beloven dat ik iets met mijn creativiteit ging doen en zou stoppen met de baantjes die ik niet leuk vond”, vertelt Sabina. “Ik vond dat ik mijn belofte moest waarmaken, maar dacht tegelijkertijd: ik kan dit helemaal niet. Ja, ik was handig in knutselen en tekenen, maar had zelf nooit het plan om daar iets mee te doen. Mijn moeder overleed net voor mijn zwangerschapsverlof. Ik viel in een gat en begon te malen over alles wat er gebeurd was. Om mijn gedachten te verzetten, ben ik ons gezin gaan namaken in een kadertje.” Sabina had al een Facebookpagina waarop ze hobbymatig beschilderde serviezen en bloempotten verkocht. “Ik plaatste een foto van het kadertje en voor ik het wist, wilden steeds meer en meer mensen een gepersonaliseerd product. Nooit verwacht dat het zo zou exploderen.” Inmiddels maakt de onderneemster hele kinderkamers na in het klein, die ze in koffertjes of lijstjes stopt. Dat begon met een poppenhuis voor haar dochter, dat compleet is aangekleed met een moderne badkamer met losstaand bad en dakterras met Green Egg. “Ik vind interieurstyling hartstikke leuk. Eigenlijk wacht ik op een goed koophuis waarin ik los kan gaan, maar tot die tijd kan ik in ieder geval mijn passie kwijt in miniatuurvorm. In een dag heb ik een kamertje ingericht. Dat voelt als de werkelijkheid, maar dan in het klein.”

Nu of nooit
Sabina besloot twee jaar geleden om volledig voor haar onderneming te gaan. “Tijdens de zwangerschap van mijn tweede kindje werkte ik nog in de horeca. Ik was van plan om pas na mijn verlof volledig voor Minipiece te gaan, want ik had net een vast contract en we zaten middenin de coronatijd. Toch voelde het voor mij niet goed om het zo aan te pakken, ten opzichte van mijn werkgever. Ik hakte de knoop door en nam ontslag. Ik wilde er echt voor gaan en anders ging het nooit meer gebeuren. Nu kon ik nog voor mijn bevalling alles opstarten en meer bestellingen aannemen. Ik kon uiteindelijk heerlijk verlof nemen, omdat ik genoeg verdiend had. Het was drastisch, maar het was de goede beslissing.”

Mijn passie voor interieur kan ik nu kwijt in miniatuurvormBijzondere spoedbestelling

De creatieveling krijgt het ieder jaar drukker en drukker. “Ik heb voor elke gelegenheid of feestdag iets, dus mijn werk valt nooit stil. Ik ben er iedere dag mee bezig en nu de feestdagen er weer aankomen, is het echt stress. Ik zit tot eind januari vol met bestellingen.” Dat is vooral dankzij de gepersonaliseerde snowglobes die Sabina nu maakt, sneeuwbollen met daarin een huisdier of de lievelingsknuffel van een kindje of sterrenkindje nagemaakt. “Die zijn erg leuk om te maken”, vertelt ze. “Maar de bestelling die me voor altijd zal bijblijven, is de kinderkamer van een ziek jongetje. Hij had een mooie Superman kamer, maar zag deze amper, omdat hij zo vaak in het ziekenhuis lag. Ik kreeg van zijn ouders een spoedbestelling: of ik zijn kamertje wilde namaken, zodat hij het altijd bij zich kon hebben. Toen heb ik alles on hold gezet. Het jongetje is inmiddels overleden helaas, maar hij heeft gelukkig nog naar het kamertje kunnen kijken en ermee kunnen spelen. Dat ik daar aan heb kunnen bijdragen, vind ik heel bijzonder.”

Toekomst 
Als Sabina groots mag dromen, ziet ze een eigen pand voor zich, waarin ze zich kan omringen met andere creatieve ondernemers. “Dat ieder zich focust op zijn eigen creatieve ding, maar dat we samen een geheel vormen, dat zou ik erg tof vinden. Ook vanwege de gezelligheid. Daarnaast hoop ik uiteindelijk meer uit handen te kunnen geven, zodat ik me ook kan focussen op het ontwerpen van nieuwe producten. De moeder van een beste vriendin helpt me nu af en toe op vrijwillige basis. Ik red het qua ruimte en werk nog net, maar dat zal niet lang meer duren...”

Poppenhuis
Sabina heeft haar passie helemaal gevonden. “Mijn werk is mijn ontspanning. Ook al ben ik hele dagen met miniatuur bezig, ik werk ‘s avonds gerust verder aan het poppenhuis van mijn dochter. De inrichting daarvan pas ik regelmatig aan, zo ben ik het nu aan het aankleden voor de feestdagen. Ik hoop dat dit poppenhuis generaties lang mee mag gaan. Dat zou fantastisch zijn.” Naast poppenhuis koffertjes en gepersonaliseerde lijstjes, maakt Sabina ook dolls, plateautjes voor verschillende gelegenheden, taart toppers en meer. Voor meer info: minipiece.nl. 

Wil jij een gepersonaliseerde snowglobe winnen? Volg dan vooral het magazine Woon in Zeeland (@wooninzeeland) op social media en stay tuned!

Tekst: Gertie De Boey

Afbeelding
Sabina de Bleijser
Afbeelding
Digitale krant